Ο ''Σαγγάριος'', η 2η γραμμή άμυνας και το σήμερα

Kαμπανάκι προειδοποίησης  προς γενικά τους ''ναυτιλομένους''  στον δημόσιο βίο -  και φυσικά προς την κυβέρνηση - κρουει ο συγγραφέας και τ. ανεξαρτητος βουλευτής Μίμης Ανδρουλάκης με τον νέο αφορισμό του ''Θυμήσου τον “Σαγγάριο”''. 

Του ΛΟΥΚΑ ΔΗΜΑΚΑ

 
Το μήνυμα που στελνει ο έμπειρος πολιτικός μεσα από την ιστοσελίδα του  είναι η ανάγκη να υπάρχει πάντα η 2ης γραμμή  άμυνας στους πάσης φύσεως σχεδιασμούς. Και αυη την ανάγκη ο κ Ανδρουλάκης την  κάνει ορατή φέρνοντας, με τον δικό του τρόπο, το παράδειγμα της ελληνικής εκστρατείας στην Μικρά Ασία που , δυστυχώς , έμεινε στην ιστορία ως Μικρασιατική Καταστροφή... 
 
Γράφει λοιπόν στα '' Νέα του Μίμη Ανδρουλάκη - Θυμήσου τον “Σαγγάριο”'':
 
''Όταν υπερεκτιμάς τις δυνάμεις σου, υποτιμάς τον αντίπαλο, απλώνεσαι σ’ ένα εκτεταμένο μέτωπο και προελαύνεις προς “Αγκυρα”- μη λησμονείς ότι σε περιμένει ο μοιραίος “ποταμός Σαγγάριος”, η αντιστροφή της τύχης σου. Έτσι ο ελληνικός στρατός παρασύρθηκε στην έρημο από την υποχώρηση του Κεμάλ, απομακρύνθηκε επικίνδυνα από τις βάσεις του, έχασε την επαφή με τις κύριες αρτηρίες και τις γραμμές του ανεφοδιασμού και των επικοινωνιών του και -καθώς δεν διέθετε δεύτερη αμυντική γραμμή για την ανασύνταξη του – κατέρρευσε το μέτωπό του και σκόρπισε σε άτακτη υποχώρηση''.
 

''Παγίδα''

 
Έχει την σημασία του - στα δικά μου μάτια και ..αυτιά -  ότι ο ακριβώς προηγούμενος ''αφορισμός'' του συγγραφέα είναι μια φράση από το βιβλίο του “Όπλων Κρίσις”, 2012, και ο οποίος επιγράφεται ''Παγίδα'':
''Έχεις πέσει σε παγίδα και σε κάθε απόπειρα να διαφύγεις έστω από την πίσω πόρτα οι τοίχοι της παγίδας μετατοπίζονται και μένεις πάντα εγκλωβισμένος''.
Έτσι, μέσα από τον συνδυασμό τους, μου  ακούγεται ακόμα πιο ηχηρός ο προειδοποιητικός χτύπος της καμπάνας! Και πιο επιτακτική η ανάγκη για καθαρές, εναλλακτικές ''γραμμές άμυνας''! -
 


The independent media net

email us: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Ads Elite (3)