Items filtered by date: Νοέμβριος 2017
Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017 11:31

Ν' ανοίξει ο διάλογος

Συντάκτης: Σταμάτης Μαλέλης*

Μπροστά μου έχω ένα κείμενο του 2007 που δημοσιεύτηκε στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», στο οποίο αναλύω πώς σκέφτομαι τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη.

Published in Αρθρα
Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017 16:23

Κικέρων: Τα έξι λάθη του Κούλη


Marcus Tullius Cicero, 3 Ιανουαρίου 106 π.Χ. - 7 Δεκεμβρίου 43 πΧ, γνωστός και ως Κικέρων, Ρωμαίος φιλόσοφος, πολιτικός, δικηγόρος, ύπατος και συνταγματολόγος. Γνωστότερο έργο του «Τα έξι λάθη του Κούλη».

του Σταύρου Λυγερού  
 
Παραδοσιακά ο Τύπος είχε κάποιου είδους διαπλοκή με την πολιτική και με τα οικονομικά συμφέροντα. Η διαφορά του σήμερα από το χθες είναι ότι παλαιότερα οι εφημερίδες στηρίζονταν στην κυκλοφορία τους. Άρα είχαν μία κάποια οικονομική ανεξαρτησία, επειδή η κυκλοφορία ήταν η κύρια πηγή των εσόδων τους. Σταδιακά, κύρια πηγή των εσόδων έγινε η διαφήμιση. Πρόκειται για ποιοτική διαφορά.
Published in Αρθρα
Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017 17:27

Βασανισμό στον Γκρέκο

Κάθε βιογραφικό ενός καλλιτέχνη έχει μια μελανή στιγμή. Ένα λάθος, μια καταστροφική αστοχία, κάτι που ο χρόνος δεν θα επουλώσει ποτέ. Μια τέτοια ταινία είναι ο «Καζαντζάκης». Και ξεκινώ ευγενικά. Διότι τούτο το έργο μπορεί να παρομοιαστεί ακόμη και με… γενοκτονία.

Published in Art's
Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017 09:52

Ο αρχαίος ποταμός Πικροδάφνη εκπέμπει SOS

Σύμφωνα με τις μελέτες που παραθέτουν συλλογικότητες κατοίκων Ηλιούπολης, Αγ. Δημητρίου, Αλίμου και Παλαιού Φαλήρου θα πρέπει η Περιφέρεια Αττικής να επανεξετάσει την κληροδοτημένη από την προηγούμενη διοίκηση συνέχιση των εργασιών στην Πικροδάφνη, τον μόνο ποταμό της Αττικής που το μεγαλύτερο μέρος της κοίτης του δεν έχει καλυφθεί και πολύ χειρότερα δεν έχει μπαζωθεί.
Published in Ελλάδα
Η διεθνής στρατηγική των ΗΠΑ είναι απλοϊκή: έλεγχος της Μέσης Ανατολής και περικύκλωση της Ρωσίας. Το επιβεβαιώνει και το παρακάτω κείμενο.
Published in Διεθνή
Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017 13:28

ΜΕΓΚΑ ΑΝΕΣΤΗ

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης συναντήθηκε με τους απλήρωτους εργαζόμενους του καναλιού και σκέπτεται την επαναλειτουργία του και τη συμμετοχή στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Παίζουν και οι άλλοι μέτοχοι, η διαπραγμάτευση με τις τράπεζες και τους απλήρωτους προμηθευτές, η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και λέμε.

Published in Media
Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017 13:13

Αμ βέρι οφσόρι


Νόμιμες οι εργασίες οφσόρ, γιατί όπως είπε ο Μαρξ: «Οι προλεφτάριοι δεν έχουν πατρίδα».
Η επέκταση της πόλης της Μάνδρας επάνω στο ρέμα έγινε με όλες τις νόμιμες διαδικασίες και τη σύμφωνη γνώμη νομαρχίας και δήμου το 2003 και εγκρίθηκε από την τότε υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου και τον υφυπουργό Γεωργίας Φώτη Χατζημιχάλη.
Published in Γνώμες
Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2017 13:59

Λόγια και γιλέκα ψεύτικα

Εξαπάτησε ο Γεωργιαδης το αγοραστικό κοινό με τα γιλέκα απάτη; Η απάντηση ειναι Ναι.
Published in Media
Σελίδα 1 από 4

The independent media net

email us: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Ads Elite (3)