Η VW δεν πείθει την Ευρώπη

03 Ιουν 2016
359 times
Εταιρία και γερμανική κυβέρνηση διαβεβαιώνουν την Κομισιόν ότι οι εκπομπές δεν παραβίασαν τους ευρωπαϊκούς κανόνες. Η Επιτροπή ζητά περαιτέρω πληροφορίες και εκφράζει απογοήτευση για τον αργό ρυθμό και την ασάφεια στις απαντήσεις της VW.
Η VW δεν πείθει την Ευρώπη - Η Κομισιόν ζητά πληροφορίες από VW και KBA
 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξακολουθεί να μην πείθεται από τα στοιχεία που υποβάλλει η Volkswagen για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, παρά τις διαβεβαιώσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας και της γερμανικής κυβέρνησης πως οι εκπομπές δεν παραβίασαν τους ευρωπαϊκούς κανόνες, σύμφωνα με επίσημα ντοκουμέντα που εξέτασε η Wall Street Journal.

Η Κομισιόν βρίσκεται σε διαμάχη με τη Volkswagen από τον Νοέμβριο, οπότε η εταιρία ανέφερε για πρώτη φορά πως δεν έχει δώσει ακριβή στοιχεία γιαπερίπου 800.000 οχήματα. Η Επιτροπή αρχικά ζήτησε από την αυτοκινητοβιομηχανία να υποβάλει επιπρόσθετα στοιχεία, με τη VW να παίρνει αρκετές παρατάσεις εξαιτίας του χρόνου που ήθελε η γερμανική αρμόδια αρχή KBA προκειμένου να οριστικοποιήσει τη δική της αξιολόγηση για τις εκπομπές.

Σχεδόν επτά μήνες μετά το αρχικό αίτημα για πληροφορίες, αξιωματούχοι της Κομισιόν εκφράζουναυξανόμενη απογοήτευση από τον αργό ρυθμό και την έλλειψη λεπτομερειών στην απάντηση της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Σε επιστολή του προς τον Ευρωπαίο επίτροπο για το κλίμα και την ενέργεια, με ημερομηνία 3 Μαΐου, ο πρόεδρος της Volkswagen, Matthias Mueller, ενημέρωσε τον Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε πως η γερμανική υπηρεσία ολοκλήρωσε την αξιολόγηση και διέταξε προσαρμογές σε έξι μοντέλα της γραμμής παραγωγής του 2016. Οι αλλαγές αυτές θα εφαρμοστούν σε μόνο 36.000 αυτοκίνητα, πρόσθεσε.

Επόμενο γράμμα από τον Γερμανό υπουργό Μεταφορών, Αλεξάντερ Ντόμπριντ, επιβεβαίωσε τα ευρήματα της KBA, ωστόσο εσωτερικά έγγραφα της Κομισιόν καταδεικνύουν πως η ομάδα του Κανιέτε ζητά κι άλλες πληροφορίες τόσο από τη γερμανική εταιρία όσο και από την KBA.

Η Επιτροπή ζητά και από τις δύο πλευρές απαντήσεις στο γιατί τα στοιχεία του 2015 και 2014 δε χρειάζονται προσαρμογή, καθώς και στο πόσα αυτοκίνητα εξετάστηκαν και ποιες διαδικασίες χρησιμοποιήθηκαν.

 


The independent media net

email us: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Ads Elite (3)

Πολιτικός Τύπος