Ερωτήσεις σε Βουλή και Ευρωβουλή για την επιστολή Μουζάλα

01 Ιουν 2017
150 times
Στην Ευρωβουλή και στο ελληνικό Κοινοβούλιο έφτασε το δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» σχετικά με την επιστολή του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής που παραδέχεται την ύπαρξη της μυστικής γερμανοελληνικής συμφωνίας να τεθεί πλαφόν στις μετακινήσεις προσφύγων στη Γερμανία με οικογενειακή επανένωση.
 
Συντάκτης: Δημήτρης Αγγελίδης
 
Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης ρωτά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αν γνωρίζει την ύπαρξη της συμφωνίας, αν είναι συμβατή με το ευρωπαϊκό δίκαιο και τις διεθνείς υποχρεώσεις της Ε.Ε. και πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει το θέμα. Η συμφωνία «σημαίνει ότι χιλιάδες πρόσφυγες θα χρειαστεί να περιμένουν πολλούς μήνες μέχρι να επανενωθούν με τους συγγενείς τους», επισημαίνει.
 
Θέτει επίσης το ζήτημα των σημαντικών περιορισμών που έχει επιβάλει η Γερμανία στην έγκριση των προσφύγων μέσω της διαδικασίας οικογενειακής επανένωσης που διεξάγεται απευθείας στη γερμανική πρεσβεία, διαδικασία που είναι χωριστή από αυτή μέσω του Κανονισμού του Δουβλίνου.
 
Ο ευρωβουλευτής της ΛΑ.Ε., Νίκος Χουντής, επισημαίνει τον κίνδυνο να αποτελέσει άλλοθι η συμφωνία για τη μη εκπλήρωση των διεθνών υποχρεώσεων άλλων κρατών-μελών και ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να πάρει μέτρα σε βάρος των χωρών που συμπράττουν στην παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.
 


The independent media net

email us: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Ads Elite (3)

Πολιτικός Τύπος