ΑΕΠΙ & Σία και δημιουργοί απλήρωτοι

Η «προαναγγελθείσα» πτώχευση, η μεγάλη καθυστέρηση στην απαγγελία των κατηγοριών και τα σωματεία που «αγνοούν» την Αυτοδιαχείρηση.
 
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ Μωυσής Ασέρ
(δημιουργός και παραγωγός) 
 
Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε να κορυφώνεται η συζήτηση, με διαδοχικές ανταλλαγές μακροσκελών επιστολών, ανάμεσα στα σωματεία που εκπροσωπούν τους δημιουργούς και τους κληρονόμους τους.
 
Διαφαίνεται μπροστά μας η προφανής και «προαναγγελθείσα» πτώχευση της ιδιωτικής εταιρείας που, έως και παρεξηγήσιμα σε ένα βαθμό, βρέθηκε να κατέχει έναν ρόλο καταχρηστικό, στο χώρο των πνευματικών δικαιωμάτων εδώ και δεκαετίες. 
 
Επειδή οι αποφάσεις θα παρθούν αναγκαστικά κάτω από το βάρος των εξελίξεων, αφού απ’ ότι φαίνεται η εταιρεία αδυνατεί να μοιράσει τα χρήματα που εισέπραξε για λογαριασμό των δημιουργών που εκπροσωπεί, όχι μόνον λόγω εσφαλμένης διαχείρισης ή δυσχερών οικονομικών συνθηκών, αλλά κυρίως λόγω εγκληματικής υπεξαίρεσης μεγάλων ποσών από τα ταμεία και τα αποθεματικά της επιχείρησης. Πόσα που προορίζονταν για τους εκπροσωπούμενους ή για τις εταιρείες του εξωτερικού που, τρόπον τινά, αντιπροσώπευε η ΑΕΠΙ στην χώρα μας.
 
Οι αποκαλύψεις των ορκωτών λογιστών φέρανε στην δημοσιότητα και στον εισαγγελέα χρήσιμα συμπεράσματα αλλά φαίνεται να καθυστερεί πολύ η απαγγελία των κατηγοριών -όπως και η απατηλή περίπτωση ότι θα επιστραφούν στο ταμείο τα τεράστια ποσά που απουσιάζουν - και οι υπεύθυνοι παραμένουν ατιμώρητοι μέχρι τώρα. 
 
Οι περισσότεροι προτείνουν να δημιουργηθεί ένας νέος φορέας που θα αναλάβει το ρόλο της ΑΕΠΙ κι ας ξεκινήσει απ την αρχή. Άλλοι προτείνουν συνεργασία με την παρούσα κατάσταση, που όπως είναι αβέβαιη κάτω από την «προαναγγελθείσα» πτώχευση, αλλά αν επιμένουν να συνεργάζονται με αυτούς που μέχρι σήμερα τους εξαπατούσαν, είναι δικό τους θέμα, που δεν σημαίνει πως αντιπροσωπεύει και τους υπόλοιπους.
 
Είναι απορίας άξιον πώς δεν συσπειρώνονται οι ενδιαφερόμενοι, γύρω από την Αυτοδιαχείρηση, που ήδη υπάρχει λειτουργεί εδώ και μερικά χρόνια και ολοένα αναπτύσσεται με νέα μέλη που πολλά από αυτά προερχόμενα από την ΑΕΠΙ.
 
Κανένα από τα 4 σωματεία μελών της ΑΕΠΙ, δεν προτρέπει την συσπείρωση γύρω από τον νεοσυσταθέντα οργανισμό, σαν να υπάρχει μια ανομολόγητη καχυποψία για τον Γιάννη Γλέζο και τους συνεργάτες του, ή ακόμα κάποια ένδειξη ότι εκεί κάτι δεν πάει καλά. 
 
Τα σωματεία σνομπάρουν την ύπαρξη της Αυτοδιαχείρισης, σαν να μη θέλουν να παραδεχθούν, ενώ το γνώριζαν, ότι τόσα χρόνια συνεργάζονταν με κάποιον που τους εξαπατούσε η τους έκλεβε, και φέρουν και οι ίδιοι κάποια ευθύνη για τη στήριξη αυτή.
 
Κι αυτό γιατί στις μακροσκελείς ανακοινώσεις τους τα 4 σωματεία, δείχνουν να αγνοούν πλήρως την Αυτοδιαχείρηση. Αν υπάρχει κάποιος λόγος ας ενημερωθούμε για αυτό, ώστε να μην παραμένει η αμφιβολία...
 
Πάντως ο Γλέζος και η Αυτοδιαχείριση ξεκίνησαν σαν αντίπαλο δέος, χαρακτηρίστηκαν γραφικοί, εύκολος τρόπος απαξίωσης, όμως καλώς ή κακώς, μέχρι τη στιγμή αυτή δικαιώνονται από την πραγματικότητα.
 
Τα 4 σωματεία θα διαβουλευθούν σε συναθροίσεις με τα μέλη τους τις επόμενες μέρες θα βγάλουν τα συμπεράσματά τους και θα πορευθούν, περιμένοντας από την πολιτεία να στηρίξει την νομιμότητα…
 
Από OGDOO
 


The independent media net

email us: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Ads Elite (3)

Πολιτικός Τύπος