Παραχωρούνται λιμενικές εκτάσεις σε Ραφήνα - Λαύριο

Οι λιμενικές εκτάσεις που θα παραχωρηθούν στις τοπικές κοινωνίες στους Δήμους Ραφήνας και Λαυρεωτικής, βάσει των εξαγγελιών που έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Ανατολικής Αττικής, οριστικοποιήθηκαν τη Μ.Τετάρτη κατά τη διάρκεια δύο συσκέψεων που έγιναν στο υπουργείο Ναυτιλίας.
 
Συντάκτης: Χριστίνα Παπασταθοπούλου
 
Στην πρώτη σύσκεψη που αφορούσε τη Ραφήνα, αποφασίστηκε ότι επιπλέον των τμημάτων που θα παραχωρηθούν στον δήμο που εξήγγειλε ο Α.Τσίπρας (στις περιοχές Κόκκινο Λιμανάκι και Πάρκο Καραμανλή) θα παραχωρηθούν επίσης η παραλία Μαρίκες (προς την Αρτέμιδα), καθώς η έκταση γύρω από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου.
 
Κατά τη σύσκεψη συμφωνήθηκε, μόλις οριστικοποιηθεί το master plan του λιμένα Ραφήνας, να εξεταστεί το ενδεχόμενο παραχώρησης και άλλων περιοχών που δεν θα χρησιμοποιούνται για λιμενικές δραστηριότητες.
 
Στη δεύτερη σύσκεψη που αφορούσε τον Δήμο Λαυρεωτικής συζητήθηκε η εξαγγελία του Αλέξη Τσίπρα για παραχώρηση τμημάτων της Χερσαίας Λιμενικής Ζώνης στις περιοχές Λεγρενά και Βρωμοπούσι και επιπλέον συμφωνήθηκε η παραχώρηση και άλλων περιοχών.
 
Μετά από πρόταση του δημάρχου Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά και με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργού Ναυτιλίας αποφασίστηκε να παραχωρηθεί στην τοπική κοινωνία προς χρήση η περιοχή από το Νησάκι έως και τον Αγιο Νικόλαο, στην οποία περιλαμβάνονται οι παραλίες Οξυγόνο, Κομομπίλι και Θωρικό. Ο Π. Κουρουμπλής ζήτησε από τον δήμαρχο Λαυρεωτικής να ετοιμαστεί ο δήμος για την αξιοποίηση των εκτάσεων που του παραχωρούνται.
 
Στις συσκέψεις ήταν παρόντες ο γενικός γραμματέας Λιμένων Χρήστος Λαμπρίδης, οι δήμαρχοι Ραφήνας και Λαυρεωτικής, καθώς και εκπρόσωποι των Οργανισμών Λιμένων.
 
Από efsyn
 
 


Περιφέρεια

Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας, τσιμέντο να γίνει

Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας, τσιμέντο να γίνει

05 Απριλίου 2018

Την 3η Απριλίου 2018, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για τα έργα διευθέτησης-οριοθέτησης του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας, εγκρίθηκε η Μελέτη και τα έργα που...

Ρεπορτάζ

Έλληνας από την ηρωική Χιμάρα ο πρώτος πρόεδρος της Αργεντινής και ιδρυτής της Boca Juniors

Έλληνας από την ηρωική Χιμάρα ο πρώτος πρόεδρος της Αργεντινής...

05 Ιουλίου 2016

Έλληνας και μάλιστα Βορειοηπειρώτης από την Χιμάρα, ο πρώτος πρόεδρος της Αργεντινής και ιδρυτής της θρυλικής ποδοσφαιρικής ομάδας Boca Juniors.

Δημοψήφισμα στη Σαλαμίνα για την υποθαλάσσια σύνδεση με το Πέραμα

Δημοψήφισμα στη Σαλαμίνα για την υποθαλάσσια σύνδεση με το Πέραμα

15 Μαρτίου 2016

Οι πολίτες του νησιού καλούνται να αποφασίσουν αν θέλουν ή όχι την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου και ότι αυτό συνεπάγεται για την Σαλαμίνα

Δυτική Αθήνα

Ads Elite

The independent media net

email us: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Ads Elite (3)

Πολιτικός Τύπος