Άσε Κόκκινο

Ποτέ κανένας ενημερωτικός σταθμός στην Ελλάδα δεν ήταν κερδοφόρος. Όποιος τον άνοιγε το ήξερε, αλλά τον άνοιγε.
 
Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανέναν απολύτως λόγο να διατηρεί ραδιοφωνικό σταθμό που δεν τον ακούν παρά μόνο όσοι είναι πεισμένοι υπέρ του, αυτοί που δεν πρόκειται να χάσει. Περισσότερους δε μπορεί να προσελκύσει ειδικά με τη φαεινή ιδέα κάθε τόσο να βομβαρδίζει με το σήμα του, το βασικό μουσικό θέμα του ύμνου της Τρίτης Διεθνούς. (Ελπίζουμε κάποτε να μάθουμε ποιανού ήταν η ιδέα) 
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειαζόταν άμεσα ραδιοφωνικό σταθμό ήταν στην αντιπολίτευση και μάλιστα ενιαίος. Τότε το μέσον λειτουργούσε πράγματι ως η φωνή της Αριστεράς. 
 
Τώρα και να βρεθεί στην αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χρειάζεται τέτοια απεγνωσμένα εγχειρήματα, όπως κατάληψη δημόσιας συχνότητας, ενώ ήδη είχαν δοθεί επίσημα οι άδειες.  
 
Μπορούν να δώσουν τον σταθμό στους εργαζόμενους να τον λειτουργούν με αυτοδιαχείριση. Ένα κόμμα μπορεί να λειτουργήσει μόνο πολιτικά και αυτή θα ήταν πολύ καλή πολιτική κίνηση για το μέλλον του.
 
Κάτω από τέτοιες συνθήκες ακόμα και ο σταθμός θα είχε ελπίδες επιβίωσης.
 
Σήμερα τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ τις εκφράζει χωρίς οικονομικό κόστος το ραδιόφωνο 247 και η απεργία στο Κόκκινο του προσφέρει στο πιάτο ακροατές. Καλό είναι να το σκεφτούν και οι εργαζόμενοι εκεί. 
 
Γενικά, δεν καταλαβαίνω γιατί η ΕΣΗΕΑ δεν λειτουργεί “αυτεπαγγέλτως” σε όσα ΜΜΕ αντιλαμβάνεται ότι αφήνουν απλήρωτους δημοσιογράφους, αλλά μόνο σε όσα τα εκεί μέλη της προσφεύγουν στο συνδικαλιστικό αυτό όργανο.  
  
Το να μένει κλειστός ένας ραδιοφωνικός σταθμός για τον οποίο δεν πολυενδιαφέρεται ο εργοδότης δεν είναι η καλύτερη μορφή πάλης για τους εργαζόμενους που έτσι πολύ απλά τους ξεχνούν όλοι. Απορούμε γιατί δεν κάνουν αυτό που μπορεί να κάνει για πλάκα, όποτε του γουστάρει ο “πάσα ένας” αντιεξουσιαστής:  κατάληψη κι εκπομπή κανονικότατου προγράμματος, με απαίτηση την αυτοδιαχείριση του μέσου.
 


The independent media net

email us: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Ads Elite (3)

Πολιτικός Τύπος