Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας, τσιμέντο να γίνει

Την 3η Απριλίου 2018, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για τα έργα διευθέτησης-οριοθέτησης του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας, εγκρίθηκε η Μελέτη και τα έργα που απαιτούν την αποψίλωση 15 χλμ εκατέρωθεν της κοίτης (συνολικά 30 χλμ) αυτοφυούς παραρεμάτιας βλάστησης και συγκεκριμένα 1.439 δέντρων, η πλειοψηφία των οποίων είναι αιωνόβια υδροχαρή δέντρα όπως πλατάνια, ιτιές, λεύκες κλπ.
 
Από την Κ.Π.Α.Μ.Ρ.Ρ. (Κίνηση για την Προστασία & Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας), εκδόθηκε Δελτίο Τύπου, που αποτυπώνει μια τραγική αλήθεια:
την προειλημμένη απόφαση της Περιφέρειας Αττικής να ψηφιστεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου και να μη λάβει ουδόλως υπ' όψιν:
  • τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της ίδιας Περιφέρειας, η οποία έθετε πολύ σοβαρούς όρους προκειμένου να γίνει δεκτή,
  • την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η οποία, προκειμένου να δώσει την έγκρισή της, έθετε τον ουσιαστικό όρο της διατήρησης της φυσικής βλάστησης του ρέματος στο μεγαλύτερο μέρος της. Ο όρος αυτός παραβιάζεται κατάφορα από τη Μελέτη, η οποία αποψιλώνει πλήρως 15 χλμ εκατέρωθεν της κοίτης (συνολικά 30 χλμ) αυτοφυούς παραρεμάτιας βλάστησης και συγκεκριμένα 1.439 δέντρα, η πλειοψηφία των οποίων είναι αιωνόβια υδροχαρή δέντρα όπως πλατάνια, ιτιές, λεύκες κλπ.,
  • το αίτημα αναβολής της συζήτησης που έθεσαν τόσο περιβαλλοντικοί Σύλλογοι, όσο και η πλειοψηφία των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, λόγω έλλειψης επαρκoύς χρόνου για τη μελέτη των στοιχείων και των μελετών που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα προκειμένου να κριθεί αντικειμενικά η ΜΠΕ.
Από την Παράταξη της κ. Δούρου "Δύναμη Ζωής" καταψήφισε τη ΜΠΕ ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Παναγώτης Πατσαβός.
 
Το σχετικό Δελτίο Τύπου
 


The independent media net

email us: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Ads Elite (3)

Πολιτικός Τύπος