Αμφιβολίες Βρετανίας για την “ειλικρινή” απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων από Συρία

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ

H βρετανική κυβέρνηση δεν είναι βέβαιη ότι η ανακοίνωση από τη Ρωσία της απόσυρσης των δυνάμεών της από τη Συρία είναι ειλικρινής, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ σε δημοσιογράφους στη Βαγδάτη.


«Εάν αποδειχθεί ότι πρόκειται πράγματι για μία ειλικρινή απόσυρση- κι εμείς δεν το γνωρίζουμε αυτό» επισήμανε ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας αναφορικά με την ανακοίνωση εκ μέρους της Μόσχας ότι θα αποσύρει τμήμα των δυνάμεών της από τη Συρία, χωρίς να ολοκληρώσει την φράση του.

«Το έχουμε δει και στο παρελθόν, στην Ουκρανία, η Ρωσία έκανε λόγο για μια απόσυρση και κατόπιν κατέληξε να είναι απλά μια εναλλαγή δυνάμεων» τόνισε. Εάν επιβεβαιωθεί η απόσυρση «θα είναι ενδιαφέρον να δούμε για πόσο μεγάλο διάστημα οι (συριακές) κυβερνητικές δυνάμεις μπορούν να διατηρήσουν τη δυναμική τους με δικές τους πρωτοβουλίες» πρόσθεσε ο ίδιος.

«Δεν πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να υπάρξει μακροχρόνια ειρήνη στη Συρία με τον Άσαντ στην εξουσία» πρόσθεσε ο ίδιος, σχολιάζοντας τις ειρηνευτικές συνομιλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Γενεύη μεταξύ της συριακής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕThe independent media net

email us: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Ads Elite (3)

Πολιτικός Τύπος