Ελλάδα όσο-όσο

Λίγα λόγια που δείχνουν ότι το πολιτικό προσωπικό της νεώτερης Ελλάδας είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να διδαχτεί διεθνώς ως κακό παράδειγμα.
 
Του Κ.Ν. Δρίτη
 
Μιλάμε για κοσμοπολίτες της πλάκας, αρχοντοχωριάτες νεόπλουτους κατέχοντες το απόλυτο κιτς.
 
Ζητούν ακόμα πιο εξοπλισμένη Ελλάδα, πιο Ισραήλ, έτοιμη για πόλεμο, αλλά φροντίζουν τα παιδιά τους να υπηρετούν τη θητεία τους σε γραφεία εντός των ορίων του Δήμου Αθηναίων. 
 
Το μεταπολεμικό αμερικανικό σχέδιο Μάρσαλ στην Ελλάδα έδειξε ότι οι κυβερνώσα δεξιά είναι παντελώς άχρηστη να στήσει ακόμα κι ένα εργοστάσιο με λεφτά που πέφτουν από τον ουρανό. Η βοήθεια πήγαινε σε τσέπες κοτζαμπάσηδων και κομματαρχών. Υπέγραψαν τόσο σκληρό πρώτο μνημόνιο που με δυσκολία άντεξαν οι κακοί του ΔΝΤ μην πεθάνουν στα γέλια.
 
Πρόκειται για κακούς πωλητές φυσικού πλούτου. Προσπαθούν να πουλήσουν οτιδήποτε άτσαλα και προκαλούν  τόσο μεγάλες λαϊκές διαμαρτυρίες που ματαιώνεται κάθε τέτοια προσπάθεια. Δεν μπορούν να δώσουν ούτε κερδοφόρο αντικείμενο υπηρεσιών του δημοσίου. Οι όποιες ιδιωτικοποιήσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια απέφεραν ψίχουλα που απογοήτευσαν ακόμα και τον Τόμσεν. Μόνο οι άχρηστοι επιμένουν σ' αυτές.
 
Έχουμε κάκιστους υπηρέτες της άρχουσας αστικής τάξης, γιατί μοιράζουν κρατικό χρήμα και φοροαπαλλαγές όπως-όπως, όπου κάτσει.
 
Δεν μπορούν να διοικήσουν ένα υπουργείο. Όλες οι επιχειρήσεις και τα ταμεία του είναι ανοιχτά σε φίλους φίλων, κανείς τους δεν κατάφερε ποτέ να καταλάβει ποιος άλλος εκτός από τους δικούς τους τα παίρνει.
 
Πολύ χαμηλού επιπέδου πολιτικοί. Δεν διαθέτουν ιδεολογία, πολιτική γραμμή, στρατηγική, τακτική, πολιτικό ήθος, τη μια υπουργοί, την άλλη εκτός ψηφοδελτίων. Απόλυτα κρατικοδίαιτοι που ζητούν λιγότερο κράτος. 
 
Μια ιδέα άστραψε στα μάτια τους: να υπογράψουν συμφωνίες που θ' αναγκάσουν τους άλλους να κάνουν αυτά που οι ίδιοι αδυνατούν να κάνουν. Το έκαναν κι αυτό, μόνο που δεν υπολόγισαν ότι οι άλλοι θα τα κατάφερναν καλά, θα ξανάβγαιναν στην κυβέρνηση και θα αναιρούσαν τα πάντα. Δεν λογάριασαν ότι ξενοδόχος είναι ο λαός, όχι τόσο στραβός και ηλίθιος όσο θα ήθελαν να είναι. 
 


The independent media net

email us: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Ads Elite (3)

Πολιτικός Τύπος