Καθείς εφ' ω εκλαύθη
 
Η Ελλάδα είναι παράξενη χώρα. Οφείλουμε να έχουμε εμπιστοσύνη σε έναν ιδιωτικό τομέα που λειτουργεί με μοναδικό πελάτη-αβανταδόρο το κράτος, ειδικά όταν αυτό το κράτος αναλαμβάνει και το ρόλο του σωτήρα σε σχεδόν βέβαιη χρεοκοπία. Οφείλουμε ακόμη να τιμούμε το κράτος, ως μηχανισμό που φροντίζει να πληρώνει ο λαός τα λάθη των πλουσίων.
 
Του Κ.Ν. Δρίτη
 
Υποχρεούμεθα να ελπίζουμε ξένες επενδύσεις άφραγκων τύπων που θα πάρουν τσάμπα, με κρατικό δάνειο έτοιμη δουλειά, δεν θα πληρώσουν μία πουθενά, ούτε μισθούς, ασφαλιστικές εισφορές ή φόρους, θα φεσώσουν τους πάντες και θα πάρουν και μια γενναία αποζημίωση φεύγοντας γι' άλλα μέρη. 
 
Θεωρούμε καλούς επιχειρηματίες, κοσμικούς και γόητες κάποιους που ζουν και τρέφουν τις επιχειρήσεις τους με φοροδιαφυγή, κρατικό χρήμα ή τραπεζικά δάνεια που αποπληρώνονται από τον προϋπολογισμό του κράτους. 
 
Δεν βρέθηκε ακόμα ασφαλής απάντηση στο ερώτημα: όταν δεν καταφέρνεις να βρεις κυβερνητικά σκάνδαλα σήμερα είσαι άχρηστος ή δεν υπάρχουν σκάνδαλα; 
 
Όποιος ασκεί με επιτυχία αντιπολίτευση προσφέρει πρωτοσέλιδα και απολαμβάνει. Όποιος παίρνει πρωτοσέλιδα για ν' ασκήσει αντιπολίτευση αποτυγχάνει και τον  απολαμβάνουν. 
Ναι, ναι. Όταν μία χώρα βγαίνει από τα μνημόνια οφείλει η κυβέρνησή της να ρωτήσει το λαό αν του άρεσε.
 
Είκοσι κιλά ζάχαρη το μήνα αγόραζε η UNICEF για το γραφείο της στην Αθήνα. Μάλλον για να ενισχύει την αγορά. Εκτός αν την έκανε σιρόπι, που όμως δε βρέθηκε.
 
Οι παραξενιές της Ελλάδας συνεχίζονται. Ο μακαρίτης Γιώργος Κουρής είχε σχέση με τη δημοσιογραφία, αλλά κακή. 
 
Η ΝΔ ευαγγελίζεται στα σοβαρά ότι θα σώσει τη χώρα από την ακροδεξιά και τους διεφθαρμένους πολιτικούς. Ουδέν σχόλιον. Θα σώσει και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έκλεισε όταν κυβερνούσε η ίδια με συγκεκριμένο σχέδιο υπέρ των πολυεθνικών αλυσίδων.  
 
Ο Έλληνας οφείλει εφ' όρου ζωής να υποστηρίζει τον ιδιοκτήτη της ομάδας του όταν γνωρίζει καλά ότι ο τύπος την εκμεταλλεύεται και χρησιμοποιεί το οπαδικό πνεύμα για να παρανομεί, να μην πληρώνει το κράτος και να μην πάει ποτέ φυλακή.
 
Θεωρούμε λογικό ν' αναδεικνύουμε με την ψήφο μας βουλευτή ή και χωρίς την ψήφο μας υπουργό κάποιον για να γίνει (πιο) πλούσιος χρεώνοντας το κράτος υπέρ τρίτων που στο τέλος θα τους πληρώσουμε πάλι όλους εμείς.
 
Κάποιοι μια ζωή ΠΑΣΟΚ θεωρούν τιμή τους να ψηφίζουν Φώφη για να έχουν πρωθυπουργό Μητσοτάκη. 
 
Δίνουμε σημασία σε συνεδρίαση του διορισμένου Γιούρογκρουπ, όπου, κατά Will Roggers, “Όλοι είμαστε άσχετοι, αλλά σε διαφορετικά αντικείμενα ο καθένας”. Στο Γιούρογκρουπ μαζεύονται πολλοί λύκοι και ένα πρόβατο να ψηφίσουν ποιον θα φάνε. Σε καλό Γιούρογκρουπ όταν καταφέρεις να φύγεις αρτιμελής. Σε κακό Γιούρογκρουπ είσαι όταν έχεις να διαλέξεις την υποχρεωτική χρεοκοπία από τον ξαφνικό θάνατο, επιλογή που θα σ' ακολουθεί μέχρι να σε ξεχάσει κι η μάνα σου.
 
Φυσιολογικότατο θα θεωρηθεί αν θεωρείται ο αντιπρόεΝΔρος Γεωργιάδης θα μείνει στην ιστορία, όχι τόσο ως φασίστας, κλέφτης, ψεύτης, προσβλητικός, παραδόπιστος, όσο ως τσιρίδας κακός ηθοποιός τρίτων ρόλων για βιντεοκασέτες του '90. Δεν παραξενεύεται ούτε ο ίδιος που είχε με κρατική σφραγίδα Κύπρου επί δέκα συναπτά έτη, ως υπουργός και βουλευτής, οφσόρ, κάτι παράνομο και αδήλωτο. Ο φίλος του ο Πλεύρης υιός ή κάνει ή πλάκα ή τον βλάκα και ισχυρίζεται ότι δεν είναι οφσόρ, αλλά Ltd, δηλαδή ΕΠΕ. Δηλαδή μια εταιρεία κρίνεται ως υπεράκτια μόνο αν δεν είναι ΕΠΕ. Ενδιαφέρον, ας το έχουμε υπ' όψιν μας όταν είναι να τα κονομήσουμε κι εμείς. 
 
Αφού όλα περνάνε στην Ελλάδα να σας πούμε κι εμείς κατ' αποκλειστικότητα και ψιθυριστά, για να δώσουμε ένταση στη σκηνή, ότι βρέθηκε πρώην υπουργός Σαμαρά-Βενιζέλου χωρίς οφσόρ. Σε λίγο θ' αποκαλυφθεί τ' όνομά του. Θα διαγραφεί πάραυτα από το κόμμα του ως απαράδεκτος, που στερείται κυβερνητικού θάρρους και ήθους. 
 
Στη ΝΔ, που όλο και περισσότερο θυμίζει λέσχη οφσοριούχων, ο Τασούλας μόνο που δεν έκανε μήνυση στη Δημοκρατία, επειδή εξ' αιτίας της, όπως ισχυρίζεται, έχουμε Τσίπρα πρωθυπουργό. Δεν θα φανεί σε κανέναν παράξενο αν στις επόμενες εκλογές δεν νικήσει η ΝΔ και ο Κούλης κάνει μήνυση στον ελληνικό λαό.
 


Είμαστε ικανοί να βρούμε κι άλλα για να βγάλουμε τη ΝΔ αυτοδύναμη.
 
Βρέθηκαν θετικά που θα προκύψουν από πιθανή εκλογική νίκη της ΝΔ. Κάποια παιδιά της ΝΔ θα βρουν δουλειά στο δημόσιο και κάποιοι θα ξαναγίνουν υπουργοί. Έτσι θα ησυχάσουμε όλοι από τις φωνές τους. Υπάρχουν κι άλλα, όπως ότι κάποιοι θα γλυτώσουν φόρους, άλλοι θα γλυτώσουν φυλάκιση για κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, κάποιες εφημερίδες θα σωθούν με τραπεζικά δάνεια αέρα, τηλεοπτικά κανάλια δεν θα πληρώσουν τη δόση τους για την άδεια λειτουργίας, όμως είναι θετικά για λίγους και όχι για σχεδόν όλους. 
 
Κανείς δε μπορεί να εγγυηθεί ότι οι πιθανές εκλογές της 13ης Οκτωβρίου θα είναι διπλές και όχι τριπλές, αφού δεν είναι απίθανο να σηματοδοτήσουν όψιμη εκλογή νέου προέδρου της ΝΔ.
 
Για να μη βγάζουμε παράξενη μόνο την Ελλάδα, ας αναρωτηθούμε γιατί να μην υπάρχει ανεπίσημο Νόμπελ Αστοχίας. Ο Βορειοκορεάτης Κιμ εγκαταλείπει το παντελώς ασήμαντο πυρηνικό του πρόγραμμα και αυτό ο Μούντζα της Νότιας Κορέας το θεωρεί επαρκή λόγο για να πάρει Νόμπελ Ειρήνης ο Τραμπ. 
 
Πάντως αν οι χρυσαβγάδες είναι και το ΠΑΣΟΚ κεντροαριστερό, τότε εγώ δεν είμαι σίγουρος αν είμαι χορεύτρια στον πάγο ή παλαιστής σούμο. 
 


The independent media net

email us: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Ads Elite (3)

Πολιτικός Τύπος