Η Κατερίνα Ναυπλιώτη Παναγοπούλου είναι -αμισθί- υπεύθυνη στο πρωθυπουργικό γραφείο για θέματα Απόδημου Ελληνισμού. Σκοπός της να προσελκύσει κεφάλαια ομογενών στην Ελλάδα. Πρέσβειρα προσωπικοτήτων που εκπροσωπεί την Ελλάδα και στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Κανένα κακό.
 
Του Κ. Ν. Δρίτη
 
25 μέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι έδωσε το σκάφος του συζύγου της για ολιγοήμερες διακοπές στον πρωθυπουργό. 15 μέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι ο Κούλης έκανε διακοπές στο εξοχικό του στα Χανιά.  Μέχρι εδώ κανένα πρόβλημα. 
 
Μάλιστα ο Κούλης με τη σύζυγό του ή όχι μεταφέρθηκε χαριστικά τρεις φορές με το ελικόπτερο του εφοπλιστή υιού Κυριακού, που έχει και τον ΑΝΤ-1, ο άλλος εφοπλιστής και μιντιάρχης ο Μαρινάκης συντηρεί τα γραφεία της ΝΔ στον Πειραιά, με αυτόν ο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι δεν έχει ιδιαίτερες σχέσεις, πέρα από μία οικογενειακή γνωριμία. Χοντράδες, αλλά δε βαριέσαι, έχουμε άλλα στη ζωή μας να μας απασχολούν.
 
Μία από τις εφημερίδες του Μαρινάκη όμως, κατακρίνει την παρουσία της οικογένειας του πρωθυπουργού σε σκάφος εφοπλιστή. Κι έχει δίκιο διότι τα σκάφη είναι για τις ελίτ, για τα παιδιά καλών οικογενειών. Δε μπορεί να μπαίνει σ’ αυτά η πλέμπα. 
 
Από την άλλη, ο Τσίπρας είναι αριστερός και δεν δικαιούται να έχει σχέσεις με εφοπλιστές, ούτε καν όταν στο γραφείο του απασχολείται -αμισθί- σύζυγος ενός από αυτούς. 
 
Δικαίωμα λοιπόν να μπαίνουν σε σκάφη έχουν μόνο οι δεξιοί. Συμφωνούμε και συμπληρώνουμε: η δεξιά έτσι κι αλλιώς για τα δικαιώματα των πλουσίων πολιτεύεται, άρα δικαίως με αυτούς δικαιούται να συναναστρέφεται. 
 
Κατάλαβες; Δε φτάνει που Τσίπρας μας ρήμαξε το χρήσιμο ΠΑΣΟΚ, δε φτάνει που κάθε τόσο παίρνει ιστορικά και σημαντικά παλιά στελέχη του, δε φτάνει που έφαγε μεγάλο κομμάτι της δεξιάς από Καμμένου και Καραμανλή μεριά, τώρα θα μας τρώει κι εφοπλιστές; 
 
Συμφωνούμε. Ο Τσίπρας άλλωστε, δεν έχει δικαίωμα να κάνει διακοπές και μάλιστα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. 
 
Ο Τσίπρας δεν έχει ούτε το δικαίωμα να είναι πρωθυπουργός. Είναι νεοκομμουνιστής για τη Φώφη και νέα δεξιά, πάλι για τη Φώφη, άρα είναι μόνο για καταλήψεις και διαδηλώσεις διαμαρτυρίας.
 
Στο ίδιο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας μπορούμε κολλητά κάτω από το κύριο θέμα να δούμε παραπομπή, για τη ρήση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «Ο Πολακισμός είναι φασισμός». Ποιο κάτω όμως βλέπουμε το ανούσιο για το πότε και πόσα αναδρομικά παίρνουν οι συνταξιούχοι. Ακόμα πιο κάτω έβαλαν το παντελώς ασήμαντο για τις 120 δόσεις που ξεμπλοκάρουν τους οφειλέτες στο δημόσιο και στ’ ασφαλιστικά ταμεία. Πάλι καλά που δεν ταλαιπώρησαν τα μάτια μας και με το μηδενικό θέμα της προστασίας των πρώτων κατοικιών, τις ευκολίες στην αποπληρωμή, ακόμα και κούρεμα στεγαστικών δανείων της πλέμπας. 
 
Οφείλουμε να εξηγηθούμε. Αντιπολίτευση δεν είναι να συζητάμε για την υγεία και μάλιστα τη δωρεάν του λαουτζίκου. Ούτε να γράφουμε για τα κλεμμένα από μιζαδόρες φαρμακοβιομηχανίες ή το βρώμικο ΚΕΕΛΠΝΟ που τάισε δικά μας παιδιά. Δεν είναι αντιπολίτευση να λέμε για τον Ερυθρό Σταυρό όταν στο Ερρίκος Ντινάν γιατροπόρευε δωρεάν πλούσιους, ακόμα και τη σύζυγο του Σημίτη, με πανάκριβες θεραπείες. Ούτε ότι έδιναν ένα εκατομμύριο στην κόρη της Ντόρας για να διαφημίσει τον έρανο του Ερυθρού Σταυρού που γινόταν για να βρει λεφτά να την πληρώσει το ίδρυμα. 
 
Αυτά δεν είναι αντιπολίτευση, είναι συμπολίτευση.
 
Αντιπολίτευση είναι ν’ ασχολούμαστε με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας που εξήγησε στον υποψήφιο της ΝΔ ότι δεν έχει δικαίωμα να λέει ότι πρέπει να καταργηθούν οι διευκολύνσεις στους ανάπηρους, κάτι που καταφέρει, αλλά μερικώς η κυβέρνηση Βενιζέλου Σαμαρά και αποκατέστησε -πάλι μερικώς- την αδικία η κυβέρνηση Τσίπρα. Ο υποψήφιος δεν έχει το δικαίωμα να το λέει επειδή είναι ο ίδιος ανάπηρος; και μάλιστα έκανε χρήση του νόμου που τον διορίζει στο ΕΣΥ υποδιευθυντή νοσοκομείου, σε μια θέση προσωποπαγή, μια θέση του δημοσίου που δεν υπάρχει παρά μόνο γι’ αυτόν και καταργείται όταν φύγει.  
 
Αντιπολίτευση είναι να κατηγορούμε τον πρωθυπουργό που έκανε ολιγοήμερες διακοπές χωρίς να έχει ειδοποιήσει τις κάμερες, όπως έχουμε συνηθίσει να γίνεται. Δεν είναι κοσμοπολίτης αυτός, είναι βηταρία. Κι εμείς αρχοντοχωριάτες. 
 
Άσε που ο Τσίπρας δεν διευκόλυνε σε τίποτα τον εφοπλιστή στον οποίο ανήκε το γιοτ που τον φιλοξένησε και ο ίδιος ήταν βαριά άρρωστος και πέθαινε. Είναι λοιπόν άχρηστος πρωθυπουργός. 
 


More in this category: « Αχυρόσφαιρο

The independent media net

email us: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Ads Elite (3)

Πολιτικός Τύπος