Η Άνκελα Μέρκελ αποφάσισε να αναδείξει τον εαυτό της ηγεμόνα της Ευρώπης, χωρίς να την επιλέξει κανένας άλλος και χωρίς να πληρώσει κανένα αντάλλαγμα σε εκείνους που θα διοικεί. Με τις δηλώσεις που προκάλεσαν ένα μικρό σόκ, (και πίνοντας ένα ποτήρι μπύρα για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις) ανακοίνωσε τις μύχιες σκέψεις της και οι αντιδράσεις που (δεν) εισέπραξε προφανώς την ενθαρρύνουν να προχωρήσει. Κανένας από την ελληνική κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα δεν εντοπίσαμε να έχει αντιδράσει αρνητικά στα σχέδια γερμανικής ηγεμονίας στην Ευρώπη, αν και η κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα βρίσκεται ή θα έπρεπε να βρίσκεται σε αρνητική τροχιά.

Του Αντώνη Κοκορίκου
 
Απέναντι στα σχέδια μιας γερμανικής Ευρώπης η Ελλάδα έχει κάθε λόγο και συμφέρον να προβάλει εναλλακτικά μια «δημοκρατική Ευρώπη», σύμφωνα με τα οράματα των Ελλήνων πολιτικών κάθε ιδεολογικής απόχρωσης και σύμφωνα με τα οράματα των Ευρωπαίων πολιτικών κάθε ιδεολογικής απόχρωσης. Η Μέρκελ έχει φροντίσει να διαρρεύσει σε ανύποπτο χρόνο, όχι μόνον τη στρατηγική της για γερμανική ηγεμονία, αλλά και την τακτική της για να το πετύχει και η οποία ξεδιπλώνεται επί των ημερών της κυβέρνησης Τσίπρα, η οποία όχι μόνον δεν το κατάλαβε αλλά και δεν το εκμεταλλεύτηκε στο παραμικρό για να διαπραγματευθεί ανταλλάγματα. 
Το «σχέδιο» της Μέρκελ, δηλαδή η τακτική της λέει ότι θα χρησιμοποιήσει αρχικά την προσφυγική κρίση για να δημιουργήσει τα υβρίδια του στρατού που χρειάζεται η Ευρώπη υπό την ηγεμονία της, θα συνεχίσει με τη στρατιωτική συνεργασία όλων των εθνικών ενόπλων δυνάμεων της Ευρώπης υπό τον συντονισμό αρχικά της Γερμανίας (με δεκανίκι τη Γαλλία και άλλες πρόθυμες χώρες από τους νικητές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου) και σε αντάλλαγμα θα δίνει χρηματοδότηση σε όσες χώρες προσχωρήσουν στο στρατό της με όργανο τον κεντρικό Τραπεζίτη της ΕΕ ο οποίος πλέον θα είναι Γερμανός όχι μόνον στην πολιτική του, αλλά και στην εθνικότητα με μια μικρή «μεταρρύθμιση» αν απαιτείται. Πάντως τα χρήματα που θα χρηματοδοτήσουν τη γερμανική στρατιωτική ηγεμονία θα κόβονται από αέρα κοπανιστό από τον κεντρικό τραπεζίτη της Ευρώπης και δεν θα καταβάλλονται από τη Γερμανία. Είναι τα ίδια χρήματα που η Ελλάδα, η Γαλλία και οι προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης απαιτούν να δοθούν για την ανάπτυξη, για το κοινωνικό κράτος για τη μείωση των ωρών εργασίας και για την αύξηση της ευημερίας των εργαζομένων της Ευρώπης. Η Γερμανία αποφάσισε να τα διαθέσει για τη δημιουργία του «γερμανικού» στρατού της Ευρώπης ο οποίος ίσως δεν θα λέγεται «Βέρμαχτ» για λόγους μάρκετινγκ αλλά θα είναι ακριβώς αυτό. Αυτό που λείπει από τη Γερμανία για να επιβάλει τα σχέδιά της για παγκόσμια κυριαρχία.
Η δικαιολογία για να προβληθούν ανοιχτά αυτά τα γερμανικά σχέδια είναι αφενός μεν οι γερμανικές εκλογές (η λιτότητα στο εσωτερικό της Γερμανίας γίνεται για έναν μεγάλο εθνικιστικό σκοπό και όχι για να ωφεληθούν οι πλούσιοι Γερμανοί σε βάρος των φτωχών που έχουν φτάσει το 40% του πληθυσμού) και αφετέρου η απόφαση του Τράμπ να παροτρύνει άγαρμπα την Ευρώπη και κυρίως τη Γερμανία να πληρώσει το λογαριασμό της ευρωπαϊκής άμυνας τον οποίο κατέβαλαν ως τώρα οι ΗΠΑ. Η Γερμανία από την επανένωσή της το 1992 έχει αρχίσει δήθεν απρόθυμα να αυξάνει τις δαπάνες της για την κοινή άμυνα του ΝΑΤΟ, αλλά η απροθυμία είναι απλώς διαπραγμάτευση των ανταλλαγμάτων. Κι ως τώρα έχουν λάβει αρκετά χωρίς να το έχει αντιληφθεί κανείς ευρωπαίος. Επικαλούμενη το παρελθόν της (αιματοκύλησε δύο φορές τον κόσμο ως τώρα) αρνείται να συμμετάσχει σε επιδρομές του ΝΑΤΟ όπως στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, αλλά συμβάλει στις δαπάνες για την ανθρωπιστική κρίση με αντάλλαγμα τα ίδια ανταλλάγματα που ε4ίχαν και όσοι συμμετείχαν με στρατιωτικές δυνάμεις στην επιδρομή. Ταυτόχρονα χρησιμοποιεί το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, για να κατακερματίσει χώρες που βρίσκονται στο ζωτικό της χώρο και αποτελούν εμπόδιο στη μετατροπή της Ευρώπης σε γερμανικό προτεκτοράτο. Παράδειγμα η Γιουγκοσλαβία η οποία κατακερματίστηκε με γερμανική πρωτοβουλία και επιμονή (επί των ημερών του Κ. Μητσοτάκη πρωθυπουργού και του Αντώνη Σαμαρά υπουργού Εξωτερικών) και όταν χρειάστηκε στρατιωτική επέμβαση γιατί ο Μιλόσεβιτς δεν συναίνεσε στην διαίρεση της χώρας του, ήρθε το ΝΑΤΟ να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, χωρίς να φανεί πουθενά η Γερμανία. κανένας γιουγκοσλαβικός εμφύλιος πόλεμος όμως δεν θα είχε γίνει αν η γερμανία δεν επέμενε πρώϊμα στην ανεξαρτητοποίηση της Κροατίας και της Σλοβενίας τις οποίες θεωρεί μέρος της Αυστροουγγαρίας, δηλαδή γερμανικές περιοχές. Η Γερμανία όταν είναι ενωμένη θεωρεί και την Αυστρία μέρος της αυτοκρατορίας, άλλωστε και ο Χίτλερ ήταν αυστριακός. Και άλλοτε το «άνσλους» ήταν η πρώτη κίνηση πριν αρχίσουν να κατέχουν άλλες χώρες όπως η Πολωνία. 
Στο πλαίσιο αυτής της γερμανικής στρατηγικής η Μέρκελ και ο Σόϊμπλε χειρίζονται την ελληνική κρίση έτσι ώστε η Ελλάδα να είναι η πρώτη χώρα που θα καταλάβουν με δήθεν οικονομικά όπλα, (τα οποία όμως είναι το ίδιο θανατηφόρα με τα γνωστά όπλα) και θα έχουν δοκιμάσει πάνω της και στο σώμα των Ελλήνων τις μεθόδους τους ώστε να τις τελειοποιήσουν. Για παράδειγμα χρησιμοποίησαν το ΔΝΤ για να τελειοποιήσουν τη μέθοδο εξανδραποδισμού μιας χώρας με χρήση των χρηματοδοτικών εργαλείων υποδούλωσης που διαθέτουν οι Αμερικανοί και τα οποία δημιούργησαν με κόπο εδώ και τρείς αιώνες οι Άγγλοι αποικιοκράτες και οι τραπεζίτες. Το πλήρωσαν με 4 δισεκατομμύρια δολάρια που χρέωσαν στην Ελλάδα και προετοιμάζουν την εκδίωξή του από την ευρωζώνη αφού πάρει τα λεφτά του (14 δις) από τον ESM με εγγύηση τα κέρδη (7 δις) από τα ελληνικά ομόλογα. Όπως θα προσέξατε, το λογαριασμό για τη συντήρηση των δυνάμεων κατοχής πληρώνουν πάντοτε οι κατεχόμενες χώρες όπως και το 1940-1944. 
Η τρέχουσα διαπραγμάτευση στην οποία δεν συμμετέχει καθόλου η κυβέρνηση Τσίπρα - η οποία είναι απλώς ο τροχονόμος για να μην μποτιλιαριστούν οι Γερμανοί και οι υπάλληλοι του ΔΝΤ (που ενεργεί για λογαριασμό των ΗΠΑ) – αφορά το αν η ΕΚΤ θα εντάξει την Ελλάδα στην ποσοτική χαλάρωση η οποία σύντομα θα αποτελέσει παρελθόν αλλά όχι αμέσως. Για να γίνει αυτό θέλει μια έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους από το ΔΝΤ και το ΔΝΤ για να τη δώσει απαιτεί εκτός από τη δική του πληρωμή (δεν υπάρχει αντίρρηση σε αυτό) και τη μείωση των τοκοχρεωλυσίων της Ελλάδα για τα επόμενα δέκα έτη στο 15% του ΑΕΠ της χώρας!!! Το νούμερο είναι εφιαλτικό και δεν πρόκειται στην πράξη να πληρωθεί, αλλά αυτό δεν τους νοιάζει αρκεί να κάνουν την άλλη δουλειά που εκθέσαμε παραπάνω. Για να είναι το νούμερο στοιχειωδώς ρεαλιστικό πρέπει να είναι ποσοστό επί των δημοσίων εσόδων και όχι επί του ΑΕΠ, αλλά αυτό δεν τους απασχολεί. Μάλιστα το ποσοστό δεν μπορεί να είναι 15% επί των δημοσίων εσόδων, αλλά μικρότερο για να μπορεί να πληρωθεί χωρίς χρεοκοπία της Ελλάδας, αλλά ούτε κι αυτό τους απασχολεί. 
 
Ως παράπλευρη ωφέλεια αυτής της ανάλυσης προκύπτει ότι η ελληνική κυβέρνηση Τσίπρα, είναι απλώς διακόσμηση στην αίθουσα των διαπραγματεύσεων, διαφορετικά θα είχε παρέμβει και θα είχε προειδοποιήσει και τους Έλληνες και τους Ευρωπαίους για το αντικείμενο της διαπραγμάτευσης που δεν είναι η Ελλάδα. Αυτή έχει ήδη εκχωρηθεί από τους Αμερικανούς στη Γερμανία, να την κατασπαράξει κατά την κρίση της ή να την διασώσει κατά την κρίση της, ανάλογα με το αν θέλει να δημιουργήσει ένα παράδειγμα προς μίμησιν για τους υπάκουους ή ένα παράδειγμα προς αποφυγήν για τους ανυπάκουους Ευρωπαίους. Αντικείμενο της διαπραγμάτευσης είναι οι όροι αποδέσμευσης του ΔΝΤ από την Ευρώπη και η Γερμανία είναι προφανώς δυσαρεστημένη από την πρόθεση του Τράμπ να βάλει κι άλλο ποσό στο λογαριασμό. Η Μέρκελ φρόντισε να του ξεκαθαρίσει ότι ο «ατλαντισμός» της είναι δεοδομένος σήμερα, αλλά όχι εξασφαλισμένος «αύριο», αν δηλαδή ο λογαριασμός μετακυληθεί πάνω της, κι εκείνη ασφαλώς θα τον μετακυλήσει στην Ευρώπη. 
Η διαπραγμάτευση Τράμπ και Μέρκελ, αφορά την αποδέσμευση της Γερμανίας από τα δεσμά των συμφωνιών που έχτισε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος και καθόρισε ότι ο ηττημένος είναι η Γερμανία. Η νέα συμφωνία που θέλει η Μέρκελ είναι να σβηστεί αυτό το παρελθόν και να γραφτεί ένα νέο παρόν και μέλλον για τη Γερμανία. Η Γερμανία θα έχει πλήρη κυριαρχία να διεκδικήσει την παγκόσμια κυριαρχία και θα παραμείνει στο αμερικανικό στρατόπεδο μόνον εθελοντικά (με ανταλλάγματα) και όχι ως υποχρεωμένη από το γεγονός ότι έχασε τον πόλεμο και δεν έχει δικαίωμα να έχει στρατό για να συνοδεύει τα διπλωματικά της επιχειρήματα. Η Ελλάδα (όπως και η Αγγλία, αλλά και η Γαλλία) δεν ήταν όμως από τους ηττημένους του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου και δεν έχουν κανέναν λόγο να μπουν στο λογαριασμό της Γερμανίας. Η Τερέζα Μέϊ ήδη το επεσήμανε διακριτικά στη Μέρκελ λέγοντας ότι αποχωρεί από την ΕΕ και όχι από την Ευρώπη με την οποία (με τις 27 χώρες) θέλει και επορικές σχέσεις αλλά και… συμφωνία ασφάλειας!!! Έτσι έχουν ξεκαθαριστεί πολλά πράγματα από την επικαιρότητα των ημερών (η οποία ασφαλώς και δεν είναι η κηδεία του Μητσοτάκη όπως προσπαθούν να μας πείσουν τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης) και κάποιος πρέπει να ειδοποιήσει και την κυβέρνηση Τσίπρα η οποία έχει τόσο αποτύχει επικοινωνιακά όσο και πολιτικά. Κάνει τον τροχονόμο των βαρώνων των ΜΜΕ και των ξένων συμφερόντων στη χώρα μας, ώστε να μην μποτιλιάρονται άνευ λόγου. 
 


Άμυνα

Η Τουρκία σκηνοθετεί θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο: Κλιμακώνει τις προκλήσεις η ‘Αγκυρα

Η Τουρκία σκηνοθετεί θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο: Κλιμακώνει τις προκλήσεις...

18 Απριλίου 2016

Παγίδα «θερμού επεισοδίου» στο Αιγαίο στήνει η Αγκυρα, με προφανή στόχο την εκβιαστική ντε φάκτο επιβολή των αμφισβητήσεών της επί της ελληνικής κυριαρχίας, δοκιμάζοντας έτσι...

Αμφιβολίες Βρετανίας για την “ειλικρινή” απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων από Συρία

Αμφιβολίες Βρετανίας για την “ειλικρινή” απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων από...

16 Μαρτίου 2016

H βρετανική κυβέρνηση δεν είναι βέβαιη ότι η ανακοίνωση από τη Ρωσία της απόσυρσης των δυνάμεών της από τη Συρία είναι ειλικρινής, δήλωσε ο υπουργός...

Σοκ και δέος κατά του ISIS: Δείτε πώς η κάμερα κατέγραψε δέκα απ' τα πιο καίρια χτυπήματα των Ρώσων

Σοκ και δέος κατά του ISIS: Δείτε πώς η κάμερα...

15 Μαρτίου 2016

Η μεγάλη ρωσική επιχείρηση κατά των τζιχαντιστών βοήθησε στο να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στο έδαφος της Συρίας ανοίγοντας το δρόμο για μία εκεχειρία και διπλωματικές...

Ads Elite

The independent media net

email us: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Ads Elite (3)

Πολιτικός Τύπος