Μητσοτάκης: Η καθαριότητα να περάσει σε ιδιώτες

Μια καλή ευκαιρία στις σωρούς των σκουπιδιών και την αποπνιξία των πολιτών, βρήκε ο πιστός στις ιδέες του φιλελευθερισμού Κυριάκος Μητσοτάκης, για να επαναφέρει τη διατυπωμένη θέση του, η καθαριότητα να περάσει σε ιδιώτες.
 
"Γενναιόδωρα" ζητά για τους συμβασιούχους της καθαριότητας να εξοφληθούν πριν πάνε σπίτια τους και υπόσχεται ότι θα ζητήσει από ιδιώτες να τους δώσουν μπόνους και να τους προσλάβουν.
 
Χαϊδεύοντας τα αυτιά των δημοτικών αρχών για δική τους εξουσία, τονίζει ότι «Είναι σαφές ότι την ευθύνη διαχείρισης των δημοτικών απορριμμάτων θα πρέπει να την έχει αποκλειστικά η Τοπική Αυτοδιοίκηση». (Τα λεφτά από το ανταποδοτικό τέλος όμως θα τα παίρνουν άλλοι) 
 
Με δήλωσή του , με την οποία τάσσεται ευθέως κατά των όποιων μονιμοποιήσεων στον τομέα της καθαριότητας και αμφισβητεί την πρόταση Σκουρλέτη ως εκτός ‘συνταγματικού πλαισίου και δημοσιονομικών δυνατοτήτων», ο Κυριάκος Μητσοτάκης φλερτάρει ανοιχτά με τις απολύσεις των εργαζομένων στον τομέα και κλείνει το μάτι στους ιδιώτες.
 
«Πρέπει να στραφούμε σε εναλλακτικές και πιο οικονομικές μορφές παροχής υπηρεσιών στον τομέα της καθαριότητας. Και αυτό μπορεί να γίνει μέσα από συμπράξεις του Δημοσίου με ιδιωτικούς φορείς, ενώ πρέπει να πριμοδοτηθεί σε αυτούς η απασχόληση όσων έχουν σχετική εργασιακή εμπειρία. Έτσι θα προστατευθούν αυτοί που εργάζονται ήδη στον κλάδο», καταλήγει στη δήλωσή του. Υποστηρίζει εξάλλου ότι την ευθύνη πρέπει να αναλάβουν καίρια οι δήμαρχοι καθώς «δεν είναι δουλειά του κράτους να καθορίζει πως θα μαζεύονται τα απορρίμματα στην Ηγουμενίτσα ή στην Ικαρία».. Μάλιστα ο Πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι «η Πολιτεία παρέχει τα αναγκαία θεσμικά εργαλεία για να γίνει αυτό».
 
Ζητώντας οι καταλήψεις να σταματήσουν αυτοστιγμί και «το τακτικό προσωπικό των δήμων να επιστρέψει στην εργασία του, ώστε να καθαρίσουν οι πόλεις μας», ο Πρόεδρος της ΝΔ, εγκάλεσε την κυβέρνηση ότι δίνει ψεύτικες υποσχέσεις στους εργαζόμενους και ζήτησε για την αντιμετώπιση του σημερινού προβλήματος να γίνουν νέες συμβάσεις ορισμένου χρόνου.
 
Αναλυτικά, ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε: "Να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων συμβασιούχων που εξαπατήθηκαν από την Κυβέρνηση. Καταθέτουμε στη Βουλή σχετική τροπολογία".
  • Πρέπει, όμως, να πούμε στους εργαζόμενους την αλήθεια. Δεν μπορεί να γίνει καμία μονιμοποίηση εκτός του συνταγματικού πλαισίου και των δημοσιονομικών δυνατοτήτων.
  • Πρέπει να συναφθούν νέες συμβάσεις ορισμένου χρόνου για την άμεση αντιμετώπιση της σημερινής κατάστασης, σύμφωνα πάντα με τα οριζόμενα στο Σύνταγμα.
  • Τέλος, πρέπει να στραφούμε σε εναλλακτικές και πιο οικονομικές μορφές παροχής υπηρεσιών στον τομέα της καθαριότητας. Και αυτό μπορεί να γίνει μέσα από συμπράξεις του Δημοσίου με ιδιωτικούς φορείς, ενώ πρέπει να πριμοδοτηθεί σε αυτούς η απασχόληση όσων έχουν σχετική εργασιακή εμπειρία. Έτσι θα προστατευθούν αυτοί που εργάζονται ήδη στον κλάδο.
 
 


Άμυνα

Η Τουρκία σκηνοθετεί θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο: Κλιμακώνει τις προκλήσεις η ‘Αγκυρα

Η Τουρκία σκηνοθετεί θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο: Κλιμακώνει τις προκλήσεις...

18 Απριλίου 2016

Παγίδα «θερμού επεισοδίου» στο Αιγαίο στήνει η Αγκυρα, με προφανή στόχο την εκβιαστική ντε φάκτο επιβολή των αμφισβητήσεών της επί της ελληνικής κυριαρχίας, δοκιμάζοντας έτσι...

Αμφιβολίες Βρετανίας για την “ειλικρινή” απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων από Συρία

Αμφιβολίες Βρετανίας για την “ειλικρινή” απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων από...

16 Μαρτίου 2016

H βρετανική κυβέρνηση δεν είναι βέβαιη ότι η ανακοίνωση από τη Ρωσία της απόσυρσης των δυνάμεών της από τη Συρία είναι ειλικρινής, δήλωσε ο υπουργός...

Σοκ και δέος κατά του ISIS: Δείτε πώς η κάμερα κατέγραψε δέκα απ' τα πιο καίρια χτυπήματα των Ρώσων

Σοκ και δέος κατά του ISIS: Δείτε πώς η κάμερα...

15 Μαρτίου 2016

Η μεγάλη ρωσική επιχείρηση κατά των τζιχαντιστών βοήθησε στο να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στο έδαφος της Συρίας ανοίγοντας το δρόμο για μία εκεχειρία και διπλωματικές...

Ads Elite

The independent media net

email us: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Ads Elite (3)

Πολιτικός Τύπος