Ευρωπαϊκό ΟΧΙ στην Uber

Η UBER εισέπραξε ένα φορολογικό χαστούκι που ξεκίνησε από τη Γαλλάι και κατέληξε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Ήδη έχει σταματήσει μέρος της δραστηριότητάς της στην Ελλάδα αναμένοντας άλλη κυβέρνηση που θα της επιτρέψει να "κλέβει" ελεύθερα τους ταξιτζήδες και την εφορία.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δικαίωσε τη γαλλική δικαιοσύνη, η οποία είχε απαγορεύσει την υπηρεσία UberPop της γνωστής εταιρείας ταξί, αποφασίζοντας ότι η Γαλλία δεν ήταν υποχρεωμένη να ενημερώσει την Κομισιόν.
 
Η Γαλλία διώκει ποινικά την Uber από το 2014 έχοντας απαγορέψει την υπηρεσία UberPop, η οποία έδινε το δικαίωμα σε οδηγούς χωρίς άδεια ταξί να μεταφέρουν πελάτες ώστε να αποφευχθεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός.
 
Το δικαστήριο της Λιλ απευθύνθηκε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για να εκφέρει άποψη για το εάν οι γαλλικές αρχές έπρεπε να έχουν ενημερώσει πρώτα την Κομισιόν, προτού περάσουν το συγκεκριμένο νόμο.
 
Σύμφωνα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου τα κράτη μέλη «μπορούν να απαγορεύσουν και να τιμωρήσον τις παράνομες υπηρεσίες μεταφορών, όπως το UberPop χωρίς να απαιτείτει να έχουν ενημερώσει προηγουμένως την Κομισιόν».
 
Αυτό είναι ένα δεύτερο χτύπημα προς την εταιρεία ταξί μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου πως η Uber θα πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν εταιρεία ταξί.

ΟΧΙ στους νόμιμους πειρατές
 
Από efsyn
 


The independent media net

email us: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Ads Elite (3)

Αθλητικος Τύπος