Η αθώα παριστερά του Κυρίου


Η συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου θα υπογραφεί στη λίμνη Βιστωνίδα, πρώην λίμνη μονής Βατοπεδίου.
 
Η Εκκλησία μετά τη συμφωνία δεν αλλάζει όνομα, ούτε Σύνταγμα. 
 
ΝΔ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ-ΜΟΣΧΑΤΟΥ
-Τι κάνουμε τώρα που χάσαμε τον Ιερώνυμο; 
-Μια καλή δημοσκόπηση.
 
Ο Κούλης νευρίασε περισσότερο όταν έμαθε ότι εκτός από τους οκτώ-εννιά χιλιάδες ρασοφόρους οι μητροπόλεις απασχολούν και δυο χιλιάδες λαϊκούς υπαλλήλους. Ο Τσίπρας τού κλέβει τις υποσχέσεις και μειώνει το κράτος. Άσε που ιδιωτικοποιεί την εκκλησιαστική περιουσία. 
 


Δε μπορεί ο Τσίπρας στη θέση των παπάδων να προσλάβει γιατρούς, δασκάλους, πυροσβέστες. Χωρίς τάμα, τρισάγιο ή ευχέλαιο υγειά δε βρίσκεις, η φωτιά δε σβήνει και γράμματα δε μαθαίνεις. 
 
Δεν είναι ο Αλμπέρτο Εσκενάζι, είναι ο ο Ιερώνυμος.


Έτσι που το πάει ο Τσίπρας, μετά τη συμφωνία με τα Σκόπια και με τον Ιερώνυμο, φοβάμαι ότι θα κάνει συμφωνία και με τις δημοσκοπήσεις. 
 
Ο Γιαννάκης -ενός κοκόρου γνώση- Λοβέρδος επιμένει: «Δεν είναι φωτομοντάζ». 

Μητροπολίται εφορμώντες κατά του προδότου Τζερόνιμο.
 
Ας μην είμαστε άδικοι. Είμαστε σίγουροι ότι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ μπορούσαν να να συμμαζέψουν την κατάσταση με και να κανονίσουν κι αυτοί την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας. Δεν τους βγάζουμε ανίκανους, δεν είπαμε ποτέ ότι δεν μπορούσαν. Λέμε ότι απλώς δεν ήθελαν. 
 
Συνελήφθησαν στο Ιόνιο πέλαγος μέσα στην Κιβωτό του Νώε και οδηγούνται σε ειδικούς χώρους που ετοίμασε το υπουργείο αγροτικής Ανάπτυξης 126 λαθροφάτνες. Παραστάτης δικηγόρος τους ανέλαβε ο Μάκης Βοθρίδης. 
 
Συμ(α)φωνία Κούλη-Ιερώνυμου
 
 
Διαχωρισμός Εκκλησιαστικής περιουσίας-Κόμματος τώρα.

Ναι, ναι δεν έχουμε πλήρη διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας. Η ιστορία μας λέει για μια μαλακισμένη του κόμματος, που αποπειράθηκε το 1918 να δολοφονήσει τον Λένιν, επειδή δεν είχε οικοδομήσει ακόμα σοσιαλισμό. Τον τραυμάτισε και αυτός ήταν ο λόγος που πέθανε πρόωρα λίγα χρόνια μετά.
 
Εις το όνομα της αγίας, ομοουσίου και αδιαιρέτου τριάδος, «Μαρξ-Ένγκελς-Λένιν»...


Με τις κουταμάρες του ο Βορίδης περί αφαίρεσης σταυρού από τη σημαία, εικόνων από δημόσια κτήρια και για επίσημη κατάργηση Χριστουγέννων έθεσε τη ΝΔ εκτός πολιτικής επιρροής της Εκκλησίας. Τον χαίρεται ο Τσίπρας.
 
Βορίδης: Ο Ιερώνυμος, αυτός ο παλιοκομμουνιστής. 

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τα βρίσκει και υπογράφει  συμφωνία με τον πρωθυπουργό Τσίπρα, δεν ανησυχεί για αποκαθήλωση συμβόλων, ο μητροπολίτης Βορίδης όμως, διαφωνεί και αποζητά την κατάργηση των Χριστουγέννων για να γλιτώσει τον διασυρμό της πολιτείας του ως υπουργού Υγείας.
 
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Βορίδης-Λεβέντης-Κουτσούμπας-Χρυσαβγά-Ρυάκι-ΠΑΣΟΚινάλλοι: «Καταγγέλλουμε τη συμφωνία απٛ όπου κι αν προέρχεται».
Μπετόβεν: «Δεν άκουσα. Πώς είπατε; Ορίστε; Συγγνώμη, κύριε, ποιος είστε;»
 
Ο Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος (Συκλέ) εξανίσταται: «Σε κάθε δύσκολη εποχή της Ελληνικής ιστορίας όποιος τα έβαλε με την Εκκλησία ηττήθηκε κατά κράτος». Ρε αδέρφια, τώρα δεν τα βάζει κάποιος με την εκκλησία, για συμφωνία πρόκειται.
 
Εξάλλου, τι φοβάστε; Μη σας απολύσουν; Μη σας αφήνουν απλήρωτους; Ρωτήστε τους εργαζόμενους του ΜΕΓΚΑ. 
 


Εντάξει, να είναι δημόσιοι υπάλληλοι οι παπάδες και οι παντελονάδες, αλλά και η εκκλησία να περάσει στο κράτος μαζί με την περιουσία της.
 
Δεν το κατάλαβα, παπά μου. Όποιος φοβάται ότι ο εργοδότης του δεν έχει το θεό του πρέπει να πληρώνεται από το Δημόσιο; 
 
Μη φοβάσαι, παπά μου. Και οι Μητσοτακέοι δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι, από το κράτος όμως πληρώνονται. 
 
Τη συμφωνία των Πρεσπών δεν την θέλουν οι φανατικοί και των δύο πλευρών. Ακριβώς το ίδιο βλέπουμε με τη συμφωνία Ιερώνυμου-Τσίπρα. Δεν γίνεται όμως μια συμφωνία να είναι προδοτική και για τις δύο πλευρές. Καλές μου φανατίλες, όταν λήγει μια διαπραγμάτευση δεν είναι δυνατόν να τα έχει πάρει όλα η μία πλευρά. Και οι δεν και οι δε είναι δεν. Δεν θέλουν συμφωνία που δεν είναι δογματική. 
 
Η ΝΔ πανηγυρίζει με την εξέλιξη της συμφωνίας Τσίπρα-Ιερώνυμου: « Ο σταυρός παραμένει στην πλάτη μας». 
 
ΣυμφωΝία Βαρντάλος: «Οι άνθρωποι αλλάζουν, οι Έλληνες ποτέ».
 
Μητροπολίτες που θ' αποκαθηλώσουν τον Τζερόνιμο.


Οι Μητροπολίτες διαφωνούν με στη συμφωνία, γιατί στέλνει τους παπάδες στα νύχια τους. «Μας προκαλείτε. Αν τους πληρώνουμε εμείς δυναμώνει η εξουσία μας πάνω τους και αργά ή γρήγορα θα τους γδάρουμε».
 
Τα έριξε ο Μαλέλης στον Τσίπρα που δεν πλακώθηκε με το παπαδαριό αλλά το έφερε σε συμφωνία, για την οποία όμως ο ίδιος δεν εξέφρασε διαφωνία ή άλλη πρόταση. Ίσως ως πρώην μέλος του ΚΚΕ ο Μαλέλης αδυνατεί να διαβάσει τον "Εφικτό Σοσιαλισμό" του Φρανσουά Μιτεράν.-Καταργείται ο μαθηματικός όρκος.
-Ορκίσου.
-Στο βρακί σου.
 


Θρησκευτικό όρκο με την ανάληψη των καθηκόντων τους δίνουν μόνο όσοι καταλαμβάνουν δημόσια θέση ελέω Θεού. Δηλαδή οι συγγενείς των Μητσοτάκηδων.
 
Ο Βοθρίδης καταγγέλλει ότι με τη συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου αποκαθηλώνεται ο σταυρός προτίμησης από τα ψηφοδέλτια επικρατείας. Τρεις ψυχίατροι, που το έμαθαν, ανέβηκαν σε ταράτσα της πλατείας Κολωνακίου και απειλούν ότι θα τραγουδήσουν Βοσκόπουλο πριν  αυτοκτονήσουν. Ο Κούλης συμ(α)φωνεί
 
Να αφαιρεθεί ο σταυρός.

 


The independent media net

email us: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Ads Elite (3)

Αθλητικος Τύπος