Βρέθηκε άλλος ένας από τους 10 Παπασταύρου

Στις 4 Ιουλίου, οι ελληνικές αρχές μπούκαραν στο σπίτι του, κατάσχεσαν υπολογιστές, έγγραφα και ψηφιακούς δίσκους, στο πλαίσιο πανευρωπαϊκής προσπάθειας αποκάλυψης των μυστικών ελβετικών τραπεζών με στόχο τον εντοπισμό κεφαλαίων που δεν έχουν φορολογηθεί.


Η φίρμα λέγεται Χρήστος Σκλαβούνης, πρώην στέλεχος της τράπεζας UBS τον Φεβρουάριο ορίστηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως υπεύθυνος στην ενότητα Ανάπτυξης στο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ.

Κυβερνητικό σύνθημα αχτύπητου δίδυμου Κούλη – Σκλαβούνη,  “Λιγότερη φορολόγηση περισσότερες επενδύσεις και θέσεις εργασίας”. Αυτό θα πει σωτηρία Ελλάς.  

Ο Χρήστος Σκλαβούνης το 2013 τοποθετήθηκε από την κυβέρνηση Σαμαρά επικεφαλής του Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, θέση από την οποία παραιτήθηκε τον Μάρτιο του 2015, δύο μήνες αφότου ανέλαβε την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Θυμίζουμε, πριν την κατάρρευση της κυβέρνησης Σαμαρά, ο υπουργός της Αδ. Γεωργιάδης (μαζί κι η Βούλτεψη) έβγαινε στην τηλεόραση κι έλεγε ότι αν έβλεπε να βγαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ θα έβγαζε τα λεφτά του στο εξωτερικό.

Με λίγα λόγια, σπρώχνουμε επίσημα χρήμα έξω, ώστε όταν πάρει την κυβέρνηση ο αντίπαλος δε θα έχει ρευστότητα και από την ασφυξία θα γίνει σύντομη παρένθεση. Απίθανα σχέδια όσο έξυπνα μπορεί να είναι αφού προέρχονται από μυαλά ακροδεξιών

Ο άνθρωπος του Σαμαρά και του Κούλη είναι ένας από τους χίλιους μιας καινούργιας "λυπηρής" λίστας. Ακόμα δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον του. Παραμένει στην υψηλή και σημαντική θέση που κατέχει στη ΝΔ.

Όλα αυτά σύμφωνα με δημοσίευμα της ξένης εφημερίδας Financial Times. Κρίμα, έχασαν την είδηση οι ελληνικές εφημερίδες και οι δαιμόνιοι εκδότες που έχουν το Βήμα, το Πρώτο Θέμα, Το Έθνος και ο Σκλαβούνης έχει πολλά ράμματα για τη γούνα τους.

Κι επειδή πάντα υπάρχει ένας ρουφιάνος σε τέτοιες υποθέσεις, λέγεται Μπράντλεϊ Μπίρκενφελντ, πρώην τραπεζίτης της UBS, πέρασε δυόμισι χρόνια σε αμερικανική φυλακή, μετά την απελευθέρωσή του, το 2012, έλαβε 104 εκατ. δολάρια ως αμοιβή επειδή έδωσε πληροφορίες μέχρι και το 2005 όταν έφυγε από την τράπεζα..

Δήλωσε στους Financial Times ότι περιέγραψε στην κατάθεσή του πως η UBS δουλεύει για να «ενθαρρύνει» πελάτες της σε χώρες όπως η Ελλάδα να χρησιμοποιήσουν την εχεμύθεια που προσφέρει η τράπεζα για να αποφύγουν τη φορολόγηση. Η κλασική πρακτική είναι το στήσιμο εταιρειών «βιτρίνα», πολλοί λογαριασμοί και καταπιστεύματα.

«Όλοι γνώριζαν ότι δεν πήγαιναν στην Ελβετία για να αγοράσουν σοκολάτες. Η Ελλάδα είναι σε οικονομικό χάος. Γιατί; Γιατί όλα τα λεφτά είναι στη Γενεύη και τη Ζυρίχη».
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σωτήριο ρόλο έδωσαν στις τράπεζες οι θιασώτες του ιερού επιθετικού καπιταλισμού του χρηματοπιστωτικού τζόγου, του νεοφιλελευθερισμού, που θα σώσει τις κοινωνίες, όπου θα ευημερούν οι πλούσιοι.

Ποιος ο ρόλος των τραπεζών: μοιράζουν τσάμπα χρήμα με θαλασσοδάνεια σε “δικούς μας”, τους βοηθούν να τα πάνε στο εξωτερικό αφορολόγητα μαζί με ό,τι άλλο προκύψει, εισπράττουν για λογαριασμό υπουργείων και δίνουν χρήμα στους δανειστές της χώρας και στο τέλος μέσω ανακεφαλαιοποίησης παίρνουν πίσω από τους φορολογούμενους, δηλαδή τους φτωχούς, τα λεφτά που χάρισαν σε ευημερούντες.Επιχειρήσεις

Ευρωπαϊκό ΟΧΙ στην Uber

Ευρωπαϊκό ΟΧΙ στην Uber

11 Απριλίου 2018

Η UBER εισέπραξε ένα φορολογικό χαστούκι που ξεκίνησε από τη Γαλλάι και κατέληξε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Ήδη έχει σταματήσει μέρος της δραστηριότητάς της στην Ελλάδα...

«Λίμπερτυ»: Τα ευλογημένα πλοία

«Λίμπερτυ»: Τα ευλογημένα πλοία

06 Απριλίου 2018

Το ιστορικό πλοίο HELLAS LIBERTY στο λιμάνι του Πειραιά Ο «θεμέλιος λίθος» της μεταπολεμικής ελληνικής ναυτιλίας.

Small Business

Λογισμικό κι Ελεύθερο

Λογισμικό κι Ελεύθερο

09 Νοεμβρίου 2017

Είναι ελεύθερο και συμφέρει, τι ακριβώς όμως είναι το Ελεύθερο Λογισμικό;

.

.

05 Ιουλίου 2017

.

Ads Elite

The independent media net

email us: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Ads Elite (3)

Αθλητικος Τύπος